thumb_iwiw

IWIW, élt 12 évet.

Egy érdekes cikk az IWIW bezárásról az Origon.

http://www.origo.hu/techbazis/20140514-tizenket-ev-utan-bezar-az-iwiw.html

A Facebook miatt van minden

Érdemes elolvasni, olyan magyarázom a bizonyítványom jellegű a cikk. Persze az Origo kiadásában az objektivitás nem is volt más várható. Gondolnák, hogy a Facebookot okolják a bezárás miatt?
Pedig értékes fejlődési potenciált reméltek tőle, és azt, hogy nemzetközivé lesz majd. A tulajdonosi szemlélet megszűnésével csak vegetált a rendszer és a felhasználó érzi ezt, de azt sem szereti, ha hülyének nézik. És miközben az IWIW vegetált más közösségi portálok növekedni tudtak, vegyük csak a TWOO példáját amely 3 éve indult és jelenleg 12 millió aktív felhasználója van naponta.

Mi volt a jövőkép 2005-ben?

“Tehát a 2002. áprilisában indult WiW-et három és fél éves története után 2005. október 26-án váltotta fel az iWiW. A változás sok más mellett az alábbi újdonságokat jelentette:

  • városokba rendezés
  • felület 15 idegen nyelven
  • bármely tag ismerőseinek egyszerű listázása
  • képfeltöltés lehetősége
  • üzenőfal és belső üzenetküldési rendszer
  • kibővitett személyes profil az adatok nyilvánosságának szabályozásával
  • rendszerüzenetek és külső email értesítés
  • nyílt fórum a topikindítás lehetőségével
  • apróhirdetési rendszer”

Forrás: http://iwiw.blog.hu/

iwiw

Döntse el Ön, hogy volt-e jövője?

“2006-ban egy átlagos napon hatezer új felhasználóval bővült az iWiW tagjainak a köre, nem véletlen, hogy az Origo korábbi kiadója, a Magyar Telekom tulajdonában lévő T-Online egymilliárd forintot fizetett érte. A felvásárlást követően jutott a rengeteg felhasználó kiszolgálásához szükséges, mintegy száz gépből álló szerverparkhoz a hálózat. Két évvel később az iWiW Kft. beolvadt az Origóba.”

Az IWIW-t az a Virgo System üzemeltette aki eladta a T csoportnak. A vételár egy milliárd forint volt és boldogan megjegyzi a cikk írója, hogy ezért 100 db szerver is a birtokukba került.

“2010 végére az iWiW-re és a Facebookra napi szinten már nagyjából ugyanannyi magyar felhasználó jelentkezett be. Ezt követően azonban a jóval nagyobb tőkével bíró rivális elhúzott a magyar hálózattól.”

Ez nem a tőkének tudható be, hanem az innovációnak és folyamatos fejlesztéseknek.

“Ezt jól jelzi, hogy amikor kapacitásproblémák miatt 2006-ban hetekig szünetelt a meghívás lehetősége, még a Vatera aukciós oldalon is meghirdettek egy meghívót százezer forintért. A korlátozott számú meghívókkal zajló üzem egyik komoly előnye volt, hogy a kamuregisztrációk rendkívül ritkák voltak, annak ellenére, hogy az oldal üzemeltetői semmilyen személyes iratot nem kértek a felhasználóktól, ahogy azt sok esetben a Facebook ellenőrzés címszóval megköveteli.”

A Vaterán már hangyát is kínáltak eladásra 100 000 forintért.

“Bár egy időben elég sokan írták ki adatlapjaikra dacosan, hogy törlik magukat, és átköltöznek a Facebookra, az iWiW statisztikái szerint csak a felhasználók tíz százaléka törölte magát az oldalról, a többség fenn maradt, bár nem sok aktivitást mutat, csak nagyon ritkán lép be.”

Azt mondanám, hogy még arra sem vették a fáradságot. (Don’t give a shit)

 

További forrás: http://www.origomediagroup.hu/kutatas/aktivabb-iwiw-hasznalat.html
http://iwiw.blog.hu/

0 válaszok

Szólj hozzá

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.